London predstavio plan „političkog ratovanja“ protiv „autoritarnih protivnika“

Izvor: Vostok.rs, 02.Okt.2020, 09:17

London predstavio plan „političkog ratovanja“ protiv „autoritarnih protivnika“

Načelnik štaba odbrane Velike Britanije Nik Karter predstavio je plan „političkog ratovanja“ protiv njenih „autoritarnih protivnika“, a istovremeno je optužio Rusiju da "redovno koristi sajber i informacione napade protiv svojih protivnika". „Naši autoritarni protivnici tretiraju strateški kontekst kao trajnu borbu u kojoj se koriste i nevojna i vojna sredstva, koja nisu ograničena nikakvom razlikom između rata i mira. Ti režimi smatraju da su oni već uvučeni u intenzivni sukob, koji je pretežno političkog karaktera, pre nego kinetičkog. Njihova strategija 'političkog rata' usmerena je na podrivanje jedinstva, ekonomske, političke i socijalne stabilnosti i na borbu za stratešku premoć u ključnim regionima sveta“, navodi se u saopštenju Kartera.
„U poslednjih nekoliko godina, Rusija je redovno koristila sajber i informacione napade protiv svojih protivnika. Upečatljivi primeri uključuju finansijski i energetski sektor Ukrajine 2017. godine i Organizaciju za zabranu hemijskog oružja 2018. Iran i Severna Koreja slede taj primer“, tvrdi načelnik štaba odbane Velike Britanije. U saopštenju Karter ističe da Velika Britanija treba iz korena da promeni svoj način razmišljanja kako bi obuzdala „autoritarne protivnike“. On je predstavio koncept u kome se ističe da je potrebno voditi borbu „ispod praga rata“, kako bi se protivnicima uskratila mogućnost da postignu ciljeve u strategiji „svršenog čina“.  
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.