London, na protestu zbog klimatskih promena 70 uhapšenih

Izvor: RTS, 17.Nov.2018, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London, na protestu zbog klimatskih promena 70 uhapšenih

Policija je uhapsila više od 70 osoba nakon što su stotine demonstranata blokirale glavne mostove u centru Londona zahtevajući od vlade da se ozbiljno pozabavi klimatskim promenama.
Grupa "Pobuna protiv izumiranja" pokrenula je proteste kao deo koordinirane nedeljne akcije širom zemlje, prenosi AP.

Blokirano je pet mostova u Londonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog čega su vozila hitne pomoći otežano prelazila mostove.
Policija je saopštila da je uhapsila 70 osoba uglavnom zbog ometanja saobraćaja, javio je Rojters.
Učesnici protesta nosili su transparente "Za život svih na zemlji", "Klimatske promene/masovno ubistvo", "Spavamo dok naša planeta cvili", prenosi Gardijan.
Grupa koja je organizovala proteste nastoji da primora vladu da pitanje klime tretira kao krizu. Organizatori su saopštili da je na skupu učestvovalo više od 6.000 ljudi.
List navodi i da je u prethodne dve nedelje više od 60 osoba uhapšeno zbog učešća u aktima građanske neposlušnosti koju je ta grupa organizovala - od lepljenja na vladine zgrade do blokiranja glavnih puteva u Londonu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.