Građani u Londonu blokirali mostove zbog klimatskih promena

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2018, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani u Londonu blokirali mostove zbog klimatskih promena

Stotine demonstranata okupilo se u centru Londona i blokiralo glavne mostove u britanskoj prestonici želeći da na ovaj način podstaknu Vladu na ozbiljno shvatanje klimatskih promena.

Grupa "Extinction Rebellion" pozvala je na okupljanje, koje podrazumeva sedenje na mostovima, a kao deo nedeljne akcije koja se provodi širom zemlje.

Metropolitanska policija saopštila je da je otežano i kretanje vozila hitne pomoći zbog blokade pet mostova u Londonu.

Zatražili su od demonstranata da svi budu na jednom mestu - Westminster mostu gde policija može da osigurava skup.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ekološki demonstranti blokirali pet londonskih mostova

Izvor: Beta, 17.Nov.2018

Stotine demonstranata blokirale su danas mostove u centru Londona da bi skrenule pažnju javnosti na opasnost od klimatskih promena i zatražile od vlade da to ozbiljno shvati i preduzme mere.  Grupa nazvana "Pobuna protiv izumiranja" (Ekstinkšn rebelion- Extinction Rebellion), pozvala je na proteste...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.