London: Sve ruske trupe da se povuku s ukrajinske granice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2022, 12:18

London: Sve ruske trupe da se povuku s ukrajinske granice

Nakon izveštaja da se neke ruske jedinice vraćaju u svoje baze, britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras izjavila je danas da je potrebno da se ruske trupe u potpunosti povuku sa granice sa Ukrajinom.

Pozivajući se na saopštenje ministarstva odbrane Ruske Federacije ruska novinska agencija Interfaks izvestila je da se neke trupe raspoređene u vojnim oblastima u blizini Ukrajine vraćaju u svoje baze >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nakon završetka vežbi, što bi moglo da dovede do deeskalacije izmedu Moskve i Zapada, prenosi Rojters.

"Kako se mere borbene obuke bliže kraju, trupe, kao što je uvek slučaj, sprovešće kombinovane marševe do svojih stalnih vojnih garnizona", izjavio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, a prenela ruska agencija TASS.

Konašenkov je potvrdio da ruska vojska nastavlja vežbe na nekim pravcima i da u njima učestvuju praktično svi rodovi vojske iz svih vojnih okruga, uključujući i mornaričke flote i vazdušno-desantne jedinice.

Upitana o izveštaju Interfaksa, Trus je rekla za LBC Radio da ga još nije videla, ali je dodala:

"Rusi su tvrdili da nemaju planove za invaziju, ali moraćemo da vidimo potpuno povlačenje trupa da bismo se uverili da je to istina".
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina protiv unilateralnih sankcija G7 Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2022

Komentarišući saopštenje organizacije G7 u kojem se izražava spremnost da se uvedu unilateralne sankcije Rusiji, predstavnik ministarstva spoljnih poslova Kine Vang Venbin upozorio je danas da bi takav potez dodatno produbio razdor i povećao napetost oko Ukrajine..."U trenutnoj situaciji unilateralne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Hakerski napadi na stranice ukrajinskog ministarstva odbrane

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2022

KIJEV - Ukrajinski Centar za kibernetičku bezbjednost saopštio je da su hakovane internet stranice ukrajinskog ministarstva odbrane, te banaka PrivatBank i Oschadbank, saopštila je danas ruska novinska agencija TASS, a prenosi Reuters.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.