Izvor: RTS, 21.Avg.2022, 17:00

Lids zadao ozbiljan udarac Čelsiju, Vest Hem doživeo i treći poraz

Fudbaleri Lidsa ubedljivo su savladali Čelsi 3:0 u utakmici trećeg kola Premijer lige i naneli prvi poraz u sezoni ekipi Tomasa Tuhela. Vest Hem poražen i u trećoj utakmici, Brajton odneo tri boda iz Londona.
Izuzetno loš meč odigrali su fudbaleri Čelsija u Lidsu, a domaćin je to umeo da iskoristi i odnese ubedljiv trijumf - 3:0.

Prilično neubedljivo deluje ekipa Tomasa Tuhela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od starta sezone, a posle tesne pobede protiv Evertona i remija sa Totenhemom, "plavci" su doževeli i prvi poraz.
Možda bi sve bilo drugačije da je Rahim Sterling već u prvom minutu iskoristio priliku, a domaćin je brzo uzvratio, posle čega više nije bilo povratka u meča za ekipu iz Londona.
Katastrofalnu grešku napravio je golman Eduar Mendi, Aronson mu ukrao loptu i ubacio u praznu mrežu, pa je Lids u 33. minutu poveo 1:0.
Samo četiri minuta kasnije ekipa Džesija Marša udvostručila je prednost - Džek Harison je izveo slobodan udarac, a Rodrigo udarcem glavom zatresao mrež  u gostiju.
Potpuni debakl kompletiran je u nastavku. Rodrigo je ovoga puta uzvratio asistenciju, a Harison krunisao odličnu partiju i treći put na meču savladao Mensija.
Koliko je Čelsi bio nemoćan na ovom meču govori i činjenica da je Kalidu Kulibali u 84. minutu zaradio drugi žuti karton.
Čelsi je tako ostao na četiri osvojena boda, dok je Lids sada treći sa sedam.
Isto toliko bodova osvojio je i Brajton, koji je u trećem kolu kao gost savladao ekipu Vest Hema sa 2:0.
"Galebovi" su nastavili da dobrim partijama koje su počele još krajem prošle sezone, a Vest Hem je zabeležio i treći poraz od početka nove takmičarske sezone.
Poslednje pojačanje "čekićara" Tilo Kerer već u 20. minutu skrivio je jedanaesterac, koji je u pogodak pretvorio Argentinac Aleksis Makalister.
U drugom delu konačan rezultat postavio je Leandro Trosar, posle asistencije Paskala Grosa.
Zanimljivo je da je Vest Hem jedini tim u Premijer ligi koji nije postigao pogodak u tri odigrane utakmice.
Premijer liga, treće kolo:
Subota:
Totenhem - Vulverhempton 1:0
Kristal Palas - Aston Vila 3:1
Fulam - Brentford 3:2
Everton - Notingem Forest 1:1
Lester - Sautempton 1:2
Bornmut - Arsenal 0:3
Nedelja:
Lids - Čelsi 3:0
Vest Hem - Brajton 0:2
Njukasl - Mančester siti 17.30
Ponedeljak:
Mančester junajted - Liverpul
Tabela:
1. Arsenal 9
2. Totenhem 7
3. Lids 7
4. Brajton 7
5. Mančester siti 6 (-1)
6. Fulam 5
7. Brentford 4
8. Njukasl 4 (-1)
9. Brajton 4
10. Kristal Palas 4
11. Notingem forest 4
12. Sautempton 4
13. Bornmut 3
14. Aston Vila 3
15. Liverpul 2 (-1)
16. Everton 1
17. Vulvs 1
18. Lester 1
19. Vest Hem 0
20. Mančester junajted 0 (-1)

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sramota i raspad Čelsija: Lids im dao tri gola, a mogao i više! Brajton je apsolutni hit Premijer lige

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 22.Avg.2022, 00:31

Jedni Plavci su se radovali, drugi i ne baš Da će Tomas Tuhel nešto ozbiljno morati da promeni posle današnjeg gostovanja Lidsu, više je nego jasno. Nakon što su Plavci nekako “iščeprkali” pobedu na Gudisonu na otvaranju, a potom uzeli bod u derbiju sa Totenhemom, stigao je hladan tuš...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.