Lavrov: Neosnovane optužbe o umešanosti Rusije

Izvor: BKTV News, 20.Feb.2017, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Neosnovane optužbe o umešanosti Rusije

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da su navodi da je Rusija pomogla u organizovanju pokušaja državnog udara u Crnoj Gori prošle godine neosnovane, javila je RIA.

Izjava Lavrova usledila je nakon što je britanski list "Telegraf", pozivajući se na izvore iz Vlade Velike Britanije, objavio da je Rusija planirala da ubije bivšeg premijera Crne Gore Mila Ðukanovića i da zbaci njegovu vladu prošle godine.

Prethodno je ambasada >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Rusije u Londonu odbacila navode britanskog "Telegrafa" o umešanosti Moskve u pokušaj rušenja ustavnog poretka Crne Gore i atentata na bivšeg premijera i aktuelnog lidera vladajuće DPS Mila Ðukanovića.

Ambasada Rusije u Londonu je na svom tviter nalogu poručila: "Telegraf reciklira odavno odbačene vesti kako bi pojačao tenzije sa Rusijom. Kao i uvek, nema dokaza, čisto nagađanje. Šta će biti sledeće nedelje?"

U tekstu "Telegrafa" je navedeno da su na čelu organizacije bili ruski obaveštajci koji su imali podršku i blagoslov Moskve, kako bi sabotirali plan Crne Gore da se učlani u NATO.

"Pokušaj državnog udara u Crnoj Gori planiranog za 16. oktobar prošle godine bio je nesumnjiv primer rastuće agresivne kampanje mešanja u poslove Zapada", rekao je Telegrafu neimenovani izvor iz britanske vlade.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Rusija nema veze sa prevratom u CG, optužbe neosnovane

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2017

MOSKVA - Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je da su neosnovane optužbe Crne Gore o umiješanosti Moskve u pokušaj prevrata u toj zemlji...Lavrov je nazvao neosnovanim optužbe o tome da su ruski državni organi navodno umiješani u organizaciju pokušaja prevrata u Crnoj Gori,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Rusija iza pokušaja prevrata u Crnoj Gori?

Izvor: Deutsche Welle, 20.Feb.2017

Državno tužilaštvo u Podgorici je uvereno da je Rusija umešana u pokušaj državnog udara u Crnoj Gori prošlog oktobra. Slično misle i u Londonu. Međutim, Rusija odbacuje optužbe.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.