“Laureus” 2013. i 2014. u Riju

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Sep.2012, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Laureus” 2013. i 2014. u Riju

Ceremonija dodeljivanja nagrade „Laureus” za najbolja sportska dostignuća u svetu sporta 2013. i 2014. godine održaće se u Rio de Žaneiru, saopšteno je u Londonu.
Predsednik Sportske akademije „Laureus” , legendarni američki atletičar Edvin Mozes rekao je da je uzbuđen što će naredne dve ceromonije održati u Riju.
Brazil će narednih godina biti sportski centar sveta, prvo fudbalski >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Mundijal 2014, pa Olimpijske i Paraolimpijske igre 2016. godine. Sjajna stvar za „Laureus” je što ćemo i mi biti tamo.
Guverner Rija, Seržo Kabral izrazio je zadovoljstvo što će tako ugledna svečanost prvi put biti održana na južnoameričkom kontinentu:
Ovaj događaj je više od sporta i mi smo već pripremili socijalni program koji ćemo predstaviti u 74 grada u našoj državi, u 52 sportske discipline gde ćemo uključiti više od 230.000 dece.
Nagrada „Laureus” dodeljuje se od 2001. godine, jedna je od najprestižnijih, a porede je sa nagradom američke filmske akademije „Oskarom”.
Pobednika biraju legendarni sportisti članovi „Laureus” Sportske akademije.
Dobitnik nagrade za 2011. godinu bio je srpski teniser Novak Đoković.
Pogledaj vesti o: London,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.