LŠ: Zenit brani gol, Arsenal juri četiri

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Zenit brani gol, Arsenal juri četiri

Fudbaleri Zenita i Milana pokušaće sutra u Lisabonu i Londonu da sačuvaju prednost iz prvih utakmica i obezbede plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Zenit je u Sankt Peterburgu pobedio Benfiku sa 3:2, dok je Milan takođe kao domaćin bio bolji od Arsenala sa ubedljivih 4:0.

Trener Milana Masimilijano Alegri kazao je da i pored velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prednosti iz prvog meča, njegov tim još nije obezbedio prolaz u narednu rundu.

"Moraćemo da igramo još bolje nego u prvom meču. Znamo da će biti teško, bez obzira na prednost koju imamo", rekao je Alegri za klupski sajt.

Njegov kolega iz londonskog kluba Arsen Venger kazao je da njegovi igrači moraju da "veruju u čudo".

"Na prvi pogled deluje nemoguće, ali igrači moraju da veruju da su sposobni da nemoguće naprave mogućim. Nikada se ne zna u fudbalu... Nemamo šta da izgubimo", rekao je Venger britanskim medijima i dodao da će za sutrašnju utakmicu "možda napraviti neke promene u timu".

"Videćemo da li možemo da ih pritisnemo i pokušamo da postignemo golove".

Trener Benfike rekao je da njegovi igrači posle poraza u gradskom derbiju od Porta sa 3:2 moraju da "nastave dalje" i pokušaju da pobede Zenit.

"Ulazimo u duel sa Zenitom u situaciji koja nije dobra po nas, ali takav je život. Igrači osećaju da su nezasluženo poraženi od Porta, ali hajde da vidimo da li tim može da se oporavi i pobedi Zenit. Mislim da možemo da se nadamo prolazu dalje", rekao je Horhe Hesus portugalskim medijima.

Lazović polomio ruku, ali otputovao u Lisabon

Fudbaler Zenita Danko Lazović polomio je ruku, ali se našao u avionu koji je odleteo za Lisabon, gde ruski klub sutra igra revanš osmine finala Lige šampiona sa Benfikom.

Srpski napadač je na aerodromu pojavio sa zavijenom levom rukom, a prema informacijama iz Zenita on će trenirati sa ekipom u glavnom gradu Portugala, a u slučaju dozvole lekara Lazović bi mogao da nastupi noseći longetu.

Zenit će u Lisabonu igrati bez povređenog igrača sredine terena Danija, dok Andrej Aršavin koji se vratio u klub na pozajmicu iz Arsenala nema pravo nastupa, pošto je već igrao za londonski tim.

Ekipa koju trenira Italijan Lučano Spaleti, takođe je, prošlog vikenda igrala derbi u domaćem prvenstvu. Zenit je gostovao u Moskvi kod CSKA sa kojim se bori za titulu, a meč je završen bez pobednika - 2:2.

"Utakmica sa CSKA je bila najvažnija od kada sam ja trener Zenita, a meč sa Benfikom je najvažniji u klupskoj istoriji", rekao je Spaleti posle ruskog derbija.

Utakmice Arsenala - Milan i Benfika - Zenit počeće u 20.45 časova u utorak.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.