Kiril Džajkovski na Kalemegdanu

Izvor: TvojPortal.com, 02.Avg.2011, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiril Džajkovski na Kalemegdanu

02.08.2011
Beograd - Kiril Džajkovski, poznati makedonski kompozitor i producent, jedan od pionira elektronske muzike s balkanskim etno-elementima, nastupiće večeras na Kalemegdanu u okviru Belefa.


U razgovoru za „Blic” Kiril najavljuje da će publici uz dobro poznate pesme premijerno predstaviti i nekoliko novih numera sa dolazećeg albuma.
Dolazim sa mojim standardnim bendom, tu su i duvači iz „Serdžuk” orkestra, a ovoga puta imam i gosta - reč >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << je o poznatom MS i pevaču iz Londona Getou Pristu koji će i ubuduće nastupati sa mnom - kaže Kiril Džajkovski, koji za jesen najavljuje novi album.
- Publika će moći da čuje i nekoliko pesama sa predstojećeg albuma. Ja uvek držim tu neku eklektičnu kombinaciju što se tiče stilova i žanrova, ima puno toga što se čuje na živim svirkama, međutim, uvek je studijsko izdanje malo drugačije i raznovrsnije, od recimo aranžmana koje izvodimo uživo, tako da u svakom slučaju zadržavam kombinaciju etno-elemenata, ali za razliku od prethodnih izdanja, na ovom albumu će biti puno vokalnih gostiju iz celog sveta. Biće Ti Kej Vonder koja peva nekoliko stvari, zatim Ras Tvid, već pomenuti Geto Prist, tako da se okupila jedna vrlo interesantna, internacionalna ekipa. To će biti možda najrazličitiji od svih mojih dosadašnjih izdanja - ističe poznati muzičar. Kiril je inače poznat i po primenjenoj muzici, a do kraja godine će raditi muziku za dva filma.
 - Jedan je već snimljen i uskoro će početi postprodukcija, radi se o filmu „Balkan nije mrtav”, po poznatoj predstavi Dejana Dukovskog. Reditelj je moj stalni saradnik Aleksandar Popovski i ovo je njegov prvi igrani film. Takođe, Darko Mitrevski snima novi film po jednom veoma interesantnom scenariju, pa ću do kraja godine i za taj film da pravim muziku. Biće malo gusto, ali naći ću vremena za sve - zaključuje Kiril.
*izvor: www.bizlife.rs, www.blic.rs

muzikabelefKiril Džajkovskielektronska muzika s balkanskim etnoelementima

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.