Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2016, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron da pusti djecu preko Lamanša

LONDON - Britanski glumac DŽad Lo, američka glumica DŽilijan Anderson i engleski fudbaler Geri Lineker nalaze se među 145 slavnih ličnosti koje su pozvale premijera Dejvida Kamerona da dozvoli dijeci migranata iz Kalea da uđu u Veliku Britaniju.

Slavne ličnosti u otvorenom pismu pozivaju britanskog premerija da dozvoli djeci iz naselja "DŽungla" u Francuskoj da dođu kod rodbine u Velikoj Britaniji ukoliko je imaju.

Djeca bi kod rodbine u Britaniji bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << smještena dok traje procjena njihovih zahtjeva za azil.

Francuske vlasti pripremaju se da unište dio divljeg naselja zbog čega će 3.000 ljudi ostati bez krova nad glavom.

Prema podacima humanitarne organizacije "Pomozimo izbjeglicama", 440-oro djece živi u ovom dijelu naselja od kojih 291 nema staratelja.

"Takav potez ponovo će ostaviti bez krova nad glavom one koji su već napustili svoje kuće zbog rata i progona", navodi se u otvorenom pismu slavnih ličnosti.

U pismu se poziva britanska Vlada da se pobrine da se svi maloljetnici, koji se trenutno nalaze u kampovima u Kaleu i Dankerku sa porodičnim vezama u Britaniji, mogu pridružiti najmilijima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.