Poznati Kameronu: Pusti decu iz Džungle da dođu

Izvor: B92, 19.Feb.2016, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati Kameronu: Pusti decu iz "Džungle" da dođu

London -- Glumac Džad Lou i fudbaler Gari Lineker samo su neki od 145 poznatih koji su pozvali Dejvida Kamerona da dozvoli deci izbeglica iz Kalea da uđu u Britaniju.

U otvorenom pismu britanskom premijeru, oni su zatražili da deca iz izbegličkog kampa poznatog kao "Džungla" u Francuskoj koja imaju rođake u Britaniji, budu sa njima ujedinjena, dok njihovi zahtevi za azil budu procesuirani.

Poziv poznatih dolazi u trenutku kada se francuske vlasti pripremaju da unište >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deo tog kampa u ponedeljak, a ovaj potez učinio bi 3.000 ljudi beskućnicima na temperaturama blizu smrzavanja, naveo je AFP.

Prema podacima humanitarne organizacije Pomozimo izbeglicama, u tom delu kampa živi 440 dece, od kojih 291 bez pratnje odraslih.

"Takav nametnuti potez ponovo bi isčupao iz korena one koji su već morali da napuste svoje domove zbog rata i progona", navodi se u pismu poznatih i poziva vlada da deluje kada je reč o maloletnicima u kampovima u Kaleu i Dankerku.

Lou, koji je organizator pisma, posetio je kamp i opisao uslove u kojima deca žive kao "jezive".

"Kameron i britanska Vlada moraju hitno da sarađuju sa francuskim vlastima u rešavanju ove humanitarne krize", rekao je glumac.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.