Kameron: Evrozona da nađe izlaz iz krize ili će se raspasti

Izvor: Blic, 17.Maj.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron: Evrozona da nađe izlaz iz krize ili će se raspasti

London - Britanski premijer Dejvid Kameron pozvao je Evropu da nadje rešenje za krizu evra, ili će se u suprotnom suočiti sa opasnošću od raspada evrozone.

Kameron je upozorio da ako Grčka bude primorana da napusti evrozonu, mogućnost kolapsa tog bloka predstavlja "ogroman rizik za svakoga".

Britanski premijer je istakao da Evropa mora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ima stabilnu, uspešnu evrozonu sa efikasnom zaštitom od krize, regulisanim bankama s dobrim kapitalom i sistemom podele fiskalnog tereta.

Britanski ministar za poslovanje i inovacije Vins Kejbl je, s druge strane, rekao da ne treba paničiti jer nema razloga da se kriza iz Grčke proširi na druge zemlje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.