KKR: Za Junajted grupu mlrd. EUR

Izvor: B92, 07.Mar.2014, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KKR: Za Junajted grupu mlrd. EUR

Beograd/London -- Američki investcioni fond KKR zaključio je kupovinu kablovskog i telekomunikacionog operatera Junajted grupe, u okviru koje posluju SBB i Telemah.

Kako se navodi u saopštenju, KKR je potpisao konačni ugovor o kupovini Junajted grupe od Mid Jurop partners 15. oktobra 2013. Vrednost ugovora procenjena je na oko jedne milijarde evra.

Za tu transakciju bila su potrebna uobičajena regulatorna odobrenja, koja su sada dobijena čime je stvoren uslov za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konačno zaključenje kupovine.

Zaključena je i transakcije kojom Evropska banka za obnovu i razvoj uložila 50 miliona dolara sa KKR.

Poslujući pod brendovima SBB i Telemah, Junajeted grupa ima 1,89 miliona korisnika na šest tržišta bivše Jugoslavije sa ukupnom populacijom većom od 20 miliona.

"Nakon zaključenja transakcije, u potpunosti smo spremni da ubrzamo svoje planove za region. Uz podršku takvih međunarodnih investitora kao što su KKR i EBRD, nastavićemo da poslujemo u skladu sa strogim evropskim standardima i propisima", rekao je osnivač i predsednik Izvršnog odbora Junajted grupe Dragan Šolak.

Rukovodilac KKR evropskog tima za telekomunikacije i tehnologiju Henrik Kraft rekao je da je to prva direktna investicija KKR u centralnoj i istočnoj Evropi.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.