KKR kupio Junajted grupu

Izvor: B92, 06.Mar.2014, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KKR kupio Junajted grupu

Beograd -- Vodeći globalni investicioni fond, KKR zaključio je kupovinu Junajted grupe, vodećeg kablovskog i pay TV operatora u jugoistočnoj Evropi.

Danas je obavljeno zaključenje transakcije kojom Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) ulaže sredstva od 50 miliona USD zajedno sa KKR-om, saopštio je KKR.

Poslujući pod brendovima SBB i Telemać, Junajted grupa ima 1,89 miliona korisnika na šest tržišta bivše Jugoslavije sa ukupnom populacijom od preko 20 miliona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Nakon zaključenja transakcije, u potpunosti smo spremni da ubrzamo svoje planove za ovaj region, pružajući građanima širok spektar visokokvalitetnih usluga po pristupačnim cenama. Uz podršku takvih međunarodnih investitora kao što su KKR i EBRD, nastavićemo da poslujemo u skladu sa strogim evropskim standardima i propisima", rekao je snivač i predsednik Izvršnog odbora Junajted grupe Dragan Š

Rukovodilac KKR-ovog evropskog tima za telekomunikacije i tehnologiju u Evropi Henrik Kraft rekao je da je to prva direktna investicija KKR-a u centralnoj i istočnoj Evropi i predstavlja nedvosmislenu potvrdu poverenja u perspektivnost United grupe.

Investiciono fond KKR je osnovan 1976. godine i upravlja imovinom od 94,3 milijardi dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KKR kupio Junajted grupu

Izvor: Capital.ba, 07.Mar.2014, 08:15

BEOGRAD, Vodeći globalni investicioni fond, KKR saopštio je juče da je potpisao zaključio kupovinu Junajted grupe (United Group), vodećeg kablovskog i pay TV operatora u jugoistočnoj Evropi, pošto je dobio ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.