KGB IZLUĐUJE DIPLOMATE

Izvor: Kurir, 27.Sep.2011, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KGB IZLUĐUJE DIPLOMATE

LONDON - Dovodili ga do ludila! Luk Harding, bivši šef moskovskog dopisništva Gardijana, tvrdi da je godinama bio na meti FSB (bivšeg KGB). Agenti ove tajne službe su mu, navodno, dok nije bio kod kuće, otvarali prozore, uključivali kasetofon, palili svetla.

LONDON - Dovodili ga do ludila!

Luk Harding, bivši šef moskovskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dopisništva Gardijana, tvrdi da je godinama bio na meti FSB (bivšeg KGB). Agenti ove tajne službe su mu, navodno, dok nije bio kod kuće, otvarali prozore, uključivali kasetofon, palili svetla.

Uspaničio se kad je jedne noći budilnik počeo da zvoni, iako ga uopšte nije navijao.

- Čini se da je cilj bio da me zastraše pokazujući mi da su bili u stanu i da mogu da se vrate. Mračnu simboliku otvorenog prozora u dečjoj sobi nije bilo teško dokučiti - piše Harding u knjizi „Mafijaška država“.

On opisuje  kakvu su psihološku torturu on i njegova porodica pretrpeli od strane FSB, za koji tvrdi da je najmoćnija sila u Rusiji.

Učili od Štazija

Ruski obaveštajci psihološke taktike naučili su od tajne službe DDR Štazi, čiji su se agenti borili protiv protivnika režima tako što bi im stvarali haos u privatnom životu. Provaljivali su im u stanove, sa zidova skidali slike, zamenjivali čajeve...
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.