KARAĐORĐEVIĆI ODMAH IZA KEJT I VILIJAMA! Prestolonaslednik Aleksandar i i princeza Katarina stigli na KRUNISANJE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 12:52

KARAĐORĐEVIĆI ODMAH IZA KEJT I VILIJAMA! Prestolonaslednik Aleksandar i i princeza Katarina stigli na KRUNISANJE (FOTO)

Kralj Čarls će biti krunisan zajedno sa Kamilom, kraljicom suprugom, u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, ceremonija krunisanja vodiće kenterberijski nadbiskup.

Nj.K.V. prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina sa zadovoljstvom su prihvatili poziv svog dragog rođaka i prijatelja, Nj.V. kralja Čarlsa III, da prisustvuju krunisanju Njihovih Veličanstava Kralja i Kraljice, navodi se u saopštenju kraljevskog para.

Oni su se danas i pojavili na krunisanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a mnogi mediji prenose da se za razliku od Harija koji je u desetom redu, oni nalaze u drugom.

Iza njih će sedeti članovi kraljevskih porodica ostalih zemalja, uključujući Karađorđeviće koji će put Londona uputiti iz Beograda.

Pored njih, veliku pažnju privlači i dolazak najtužnije princeze Šarlin od Monaka, kao i njenog supruga princa Alberta. Svetski mediji spremni su da isprate svaki njihov pokret i grimasu, budući da se godinama unazad spekuliše o tome da oni nisu u dobrim odnosima, i da je njihov brak samo fikcija.

Kada prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević kaže da je kralj Čarls III njegov rođak, tu pre svega misli na povezanost dve kraljevske porodice i dinastije plave krvi Karađorđevića i Vindzora, preko familije princa Filipa, ali i kumovskih veza sa kraljicom Elizabetom II.

Rodbinske veze Karađorđevića sa vojvodom od Edinburga potiču od vremena kada se Margarita od Badena, ćerka druge sestre princa Fillipa udala 1957. godine za princa Tomislava Karađorđevića.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Da li je moguće?! Karađorđevići stigli na krunisanje svog rođaka Čarlsa, glumica Kalina Kovačević iz žestoko isprozivala (FOTO)

Izvor: Story, 06.Maj.2023

Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević prisustvuju ceremoniji krunicanja princa Čarlsa

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.