Jedna od 39 žrtava iz hladnjače smrti iz Vijetnama?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2019, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna od 39 žrtava iz hladnjače smrti iz Vijetnama?

Jedna od 39 osoba koje su pronađene u kamionu hladnjači u blizini Londona možda je poreklom iz Vijetnama, izjavio je danas vijetnamski aktivista za ljudska prava Hoa Nghiem iz Hjuman rajts spejsa.

Fam Thi Tra Maj (26) poslala je poruku svojoj majci da ne može da diše u vreme kada je kamion bio na putu iz Belgije za Britaniju, rekao je Hoa Nghiem, preneo je je Rojters.

"Na vestima je rečeno da su svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 39 osoba bili Kinezi, ali porodica Tra Majove pokušava da utvrdi da li je među njima bila njihova kćerka, jer se njena poslednja poruka poklapa sa vremenom (kada je kamion bio na putu)" napisao je Nghiem na Tviteru.

"Naš kontakt dobija sve više upozorenja da bi moglo biti više Vijetnamaca u kamionu", dodao je on.

Nghiem je objavio skrinšot poruke Tra Majove koja je bila poslata u 04.28 časova ujutru u sredu po vijetnamskom vremenu.

Poruka je glasila:"Žao mi je mama. Moj put u inostranstvo nije uspeo. Mama puno te volim. Umirem jer ne mogu da dišem...Ja sam iz Nghena, Ken Lok, Ha Tinh, Vijetnama...Žao mi je mama".

Nghiem je rekao da je Fam Thi Maj otišla u Kinu i planirala da ode u Englesku preko Francuske, rekao mu je kontakt blizak njenoj porodici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PORUKA OČAJA IZ HLADNjAČE SMRTI: Mama puno te volim. Umirem jer ne mogu da dišem (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 25.Okt.2019

Jedna od 39 osoba koje su pronađene u kamionu hladnjači u blizini Londona možda je poreklom iz Vijetnama Jedna od 39 osoba koje su pronađene u kamionu hladnjači u blizini Londona možda je poreklom iz Vijetnama, izjavio je danas vijetnamski aktivista za ljudska prava Hoa Nghiem...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.