Janko Tipsarević na mastersu u Londonu

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Nov.2012, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko Tipsarević na mastersu u Londonu

Janko Tipsarević je opet na Mastersu, Srbija ponovo ima dvojicu predstavnika na završnom turniru sezone.
Deveti teniser sveta će i sledeće nedelje biti član elite u Londonu, ali ovog puta kao jedan od punopravnih učesnika, a ne kao rezerva koja je tokom turnira dobila pravo da se priključi.
Tipsarević je već u Parizu (dvorana, 2.427.975 evra) završio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << posao oko plasmana u dve faze. Prvo je trijumfovao u 3. kolu sa 6:3, 3:6, 6:3 protiv direktnog konkurenta za plasman na Masters, Argentinca Monaka, a potom su mu pomogli direktni rivali, Nikolas Almagro i Miloš Raonić koji su eliminisani posle njega i više u igri nije ostao niko ko bi mogao da ga prestigne.
Tipsareviću se sada otvaraju vrata novog uspeha, jer mu u petak u Bersiju rival neće biti projektovani Endi Mari, nego poljski kvalifikant, Jerži Janovič, 69. teniser sveta koji je spasao meč loptu protiv Britanca i nadigrao ga u tri seta.
S obzirom da je i Huan Martin del Potro eliminisan, otvaraju se vrata uspeha igračima koji nisu baš često na listi favorita na ovakvim turnirima. Ako Tipsarević opravda ulogu favorita protiv Janoviča, mogao bi i sam da se uključi u borbu za titulu.
Kada se eliminacijama Marija i Del Potra doda nedolazaka Federera i Nadala, kao i neuspeh Đokovića, još jasnije je da igrači opet imaju probleme sa kalendarom, jer ih premor ili povrede sprečavaju da pruže maksimum.
Pariz je i ranije imao sličan problem, dugo se priča o želji organizatora da promene termin i nema sumnje da se će ove priče sada dobiti na intenzitetu. Želja ljudi iz Bersija je da se turnir preseli u februar, nekoliko nedelja posle Australijskog opena.
SVI PUTNICI ZA LONDON
Poznata su sva osmorica putnika za London. Na Mastersu će igrati Đoković, Federer, Mari, Ferer, Berdih, Del Potro, Conga i Tipsarević.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Conga i Tipsarević osigurali nastup na završnom Mastersu

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Nov.2012, 10:24

PARIZ - Francuz Džo-Vilfrid Conga i Srbin Janko Tipsarević osigurali su nastup na završnom ATP turniru sezone, Mastersu u Londonu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.