Jan Torp bez nastupa u Londonu na 200 metara slobodno, tek 12. u kvalifikacijama

Izvor: Blic, 16.Mar.2012, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jan Torp bez nastupa u Londonu na 200 metara slobodno, tek 12. u kvalifikacijama

Australijski plivač i osvajač pet olimpijskih zlata Jan Torp nije uspeo da se plasira na Olimpijske igre u Londonu u diciplini 200 metara slobodnim stilom pošto je na prvenstvu Australije završio tek na 12. mestu.

Na takmičenju u Adelaidi, koje je i kvalifikaciono nadmetanje za tim Australije koji će učestvovati na OI, Torp je u disciplini u kojoj je svojevremeno dominirao propustio da se plasira u finale i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izbori mesto u timu.

On će imati još jednu šansu u subotu u disciplini 100 metara slobodno, ali imajući u vidu rezultate na dužoj deonici, teško da će se naći u reprezentaciji.

Torp je na Igrama u Sidneju 2000. i Atini 2004. osvojio čak devet medalja, od toga pet zlatnih, tri srebra i jednu bronzu.

Posle problema sa povredama i formom, on se krajem 2006. godine zvanično povukao iz takmičenja da bi početkom 2011. najavio da će pokušati da izbori učešće na Igrama u Londonu.

Povezane vesti: Jan Torp: Ne mislim da ću se kvalifikovati za OI u Londonu Felpsu stiže konkurencija, Torp potvrdio: Hoću medalje u Londonu! Jan Torp se vraća, jedina želja: nastup na OI u Londonu Jan Torp: Ne vraćam se takmičenjima
Pogledaj vesti o: London,   Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.