JESTE LI SPREMNI NA OVO? Londonski mediji tvrde da je Maša iz crtaća ustvari Putin

Izvor: Večernje novosti, 18.Nov.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JESTE LI SPREMNI NA OVO? Londonski mediji tvrde da je Maša iz crtaća ustvari Putin

Kritičari optužuju ruski animirani serijal "Maša i Medved" da se bavi "kremaljskom propagandom" i da je instrument "meke moći" Rusije, piše londonski Tajms. Kritičari optužuju ruski animirani serijal "Maša i Medved" da se bavi "kremaljskom propagandom" i da je instrument "meke moći" Rusije, piše londonski Tajms. - Maša ima tvrdoglav, neprijatan karakter, pritom je odlučna. Ona previše toga preuzima >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na sebe. Neće biti preuveličavanje ako kažemo da se ponaša 'putinovski' - kaže profesor Entoni Glis s Bakingemskog univerziteta. Što se tiče Medveda, autor je podsetio na stav predavača Talinskog univerziteta Prijita Hibemjagija, koji je izjavio da je taj lik zadužen za to da "promeni lik Rusije u svesti dece s negativnog na pozitivni". U tome je Hibemjagi video pretnju po nacionalnu bezbednost Estonije. Broj pratilaca "Maše i Medveda" na engleskom jeziku na Jutjub-kanalu u ovom trenutku je veći od četiri miliona. Ukupan broj pregleda ovog popularnog crtaća prelazi četrdeset milijardi.Komentarisanje izjava zapadnih kritičara o političkoj propagandi u "Maši i Medvedu" može da bude praćeno samo ironijom, kaže Dmitrij Lovejko, šef studija "Animakord", koji pravi ovaj crtać. - To je prilično teško komentarisati bez velike ironije. Tajms je trebalo da napiše da se Maša ponaša 'čerčilovski' - kaže on. Lovejko dodaje da se rad "propagandnog organa pri Kremlju... verovatno odlično plaća".- Nažalost, za 10 godina nismo dobili ni kopejku državnog novca. I nikoga nismo ni molili za to, jer smo mi čisto komercijalni projekat - primetio je Lovejko. On dodaje da autori serijala nisu imali na umu nikakve političke paralele dok su stvarali "Mašu i Medveda".- Uvredljivo je to što tako ozbiljan list, umesto da pita nas, navodi mišljenje, na primer, letonskog kritičara. Komentarisati šta je neko o nečemu pomislio prilično je teško - dodao je on.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Londonski kritičari digli prašinu: Maša iz crtaća zapravo je Putin

Izvor: B92, 18.Nov.2018

Kritičari optužuju ruski animirani serijal "Maša i Medved" da se bavi "kremaljskom propagandom" i da je instrument "meke moći" Rusije, piše londonski Tajms.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.