Izostanak Đokovića i Alkarasa doveo do nikad viđenog scenarija

Izvor: B92, 21.Sep.2023, 14:59

Izostanak Đokovića i Alkarasa doveo do nikad viđenog scenarija

Ovoga petka će početi Lejver kup u Vankuveru, a Tim Evrope je slabiji nego ikada.

Prošle godine je ovo takmičenje održano u Londonu i prošlo u znaku oproštaja Rodžera Federera kao i prve pobede ikad Tima Sveta.

Tada su se u čast Švajcarca odazvala najveća imena iz teniskog sveta, a pamtimo i da je jednu od ključnih pobeda ostvario Feliks Ože-Alijsaim nad Novakom Đokovićem.

Najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tenisera sveta neće biti ove godine. Kao i mnogi drugi izabrao je da posle napornog dela sezone odmori i spremi se za njen kraj.

Neće u kanadskom gradu igrati ni Karlos Alkaras, pa će se tako po prvi put u istoriji Tima Evropa desiti da u svom sastavu nemaju nekoga od dvojice najboljih na svetu.

Odustao je i Stefanos Cicipas, a na njegovo mesto uskočio Gael Monfis, trenutno 142. teniser sveta. To je po prvi put u istoriji evropske selekcije (ne računajući izmene) da za njih igra teniser van Top 100.

Kada pogledamo i prosečnu poziciju tenisera na ATP listi dobijamo jasnu sliku koliko je ovo takmičenje sve manje bitno. Poređenja radi, 2019. i 2021. godine je bilo 6, a ove sezone 40.

Izgleda da taj trend ne važi i za Tim Svet čija je prosečna pozicija 14, najbolja u kratkoj istoriji ovog turnira. Po prvi put će biti favoriti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: London,   Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.