„I dalje postoje značajene razlike u stavovima Brisela i Londona o Bregzitu“

Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2020, 12:06

„I dalje postoje značajene razlike u stavovima Brisela i Londona o Bregzitu“

Predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen kaže da i dalje postoje „značajene razlike“ u stavovima Brisela i Londona, a da dogovor o Bregzitu neće biti moguć ukoliko se te razlike ne reše. Ona je naglasila da postoje tri ključne prepreke za dogovor.
Fon der Lajen je tim povodom razgovarala sa premijerom Velike Britanije, Borisom Džonsonom. U zajedničkom saopštenju naglašeno je da je postignut napredak u mnogim oblastima, ali ne i u ključna tri što su jednaki uslovi, upravljanje i ribarstvo. „Obe strane su naglasile da nijedan sporazum nije izvodljiv ako se ova pitanja ne reše. Prepoznajući ozbiljnost ovih razlika, složili smo se da bi naši pregovarački timovi trebalo da ulože dodatne napore kako bi procenili da li ih je moguće rešiti”, navodi se u saopštenju. Predsednik Evropske komisije kaže da će se glavni pregovarači Brisela i Londona sastati sutra u Briselu, a da će se sa premijerom Džonsonom ponovo čuti u ponedeljak uveče. Juče su glavni pregovarči Brisela i Londona, Mišel Barnije i Dejvid Frost, zaključili da „nema uslova za napredak u pregovorima“ i pauzirali dijalog o budućim odnosima EU i Velike Britanije. Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.