Hrvati i dalje čekaju svoju nagradu

Izvor: B92, 14.Sep.2012, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati i dalje čekaju svoju nagradu

Kako prenose hrvatski mediji, vaterpolisti koji su na OI u Londonu osvojili zlatnu medalju, još uvek nisu dobili 80.000 evra kao nagradu za ostvaren uspeh.

Ova informacija se mogla čuti nakon odlaska Ratka Rudića sa mesta selektora vaterpolo reprezentacije Hrvatske.

Portal index.hr takođe naglašava da vlada Hrvatske daje ogromne pare za otpremnine menadžerima državnih kompanija, a da nemaju para za "najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ambasadore Hrvatske u svetu".

“Država dakle ima za raskošne otpremnine onima koje je godinama dojila menadžerskim platama, ali oni koji su najbolji ambasadori Hrvatske u svetu moraju da se strpe, jer je situacija u zemlji teška”, navodi index.hr.

Prema tvrdnjama istog portal, hrvatski vaterpolisti ne samo što nisu primili zasluženu nagradu, već se i ne zna kada će tu nagradu dobiti.

Međutim, Vlada Hrvatske osim što ne daje nagradu vaterpolistima, navodi i situaciju u Srbiji i Sloveniji.

“Slovenija svoje zlatne olimpijce nagrađuje sa 45 hiljada evra, dok Srbije svoje najbolje sportiste nagrađuje sa 35 hiljada evra”.

Nagrada za osvojeno olimpijsko zlato nije jedina koja je hrvatskim vaterpolistima obećana, jer su gradovi iz kojih igrači dolaze takođe obećali da će ih nagraditi za ostvaren uspeh na OI.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.