Moamera Gadafija uvrstili među mučenike revolucije

Izvor: Vostok.rs, 19.Okt.2012, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moamera Gadafija uvrstili među mučenike revolucije

19.10.2012. -

Međunarodna organizacija za ljudska prava Human Rights Watch (HRW) je objavila nove dokaze o brutalnoj smrti Muamera Gadafija, njegovih sinova i saradnika. Izveštaj HRW je u suprotnosti sa verzijom nove vlasti u Libiji, koja tvrdi da je Gadafi, navodno, ubijen puškom za vreme razmene vatre.

Prema izveštaju organizacije, skoro odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << nakon hapšenja Gadafija i njegovog obezbeđenja, revolucionari su ih podvrgli mučenju. Više od 60 pripadnika Gadafijevog obezbeđenja je streljano nakon smrti libijskog diktatora. Pobunjenici su i ranjenog Gadafijevog sina Mutasima prebacili iz Sirte u Misrat, gde je ubijen nakon višečasovne torture.

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Libijsko ''godinu dana posle''

Izvor: RTV Pink, 19.Okt.2012

Krvava osveta Gadafiju u Sirtu. . . Tačno godinu dana posle kontroverzne smrti Moamera el Gadafija, novo vođstvo Libije još nije uspostavilo red i mir u zemlji: u pokušajima da uspostavi "vladavinu prava" i "demokratiju", i danas se oslanjaju na milicije - koje su u upravo objavljenom izveštaju...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.