GBP/USD

Izvor: FXLider.com, 09.Feb.2012, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GBP/USD

Lični dohoci u City-u u Londonu tokom prošlog meseca smanjenj su 52 pc u odnosu na prošlu godinu kako je finansijski sektor ostao vrlo pasivan usled ekonomske nesigurnosti. Analitičari očekuju da će City i dalje nastaviti sa smanjenjem radnih mesta naročito u investicionom bankarstvu. Po proračunima u toku prošle godine 8.5 pc osoblja u sektoru finansija ostalo je bez posla. UK akcije su tokom jučerašnjeg dana bile već treći dan za redom u padu što je najduži period pada u poslednje tri nedelje kao posledica zabrinutosti zbog situacije u Grčkoj. FTSE 100je pao 0.2 pc na zatvaranju londonskog trgovanja.
Tokom azijskog trgovanja GBP/USD je oscilirala u uskom opsegu na forex tržištu. Nakon pada do linije podrške na 1.57799 cena je počela da oscilira. Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne prodaje dok RSI ima rastući trend. Cena je nakon proboja srednje Bolindžer trake nastavila da raste što može da signalizira dalji rast. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

Strategy
Entry
1st target
2nd target
LONG
1.58232
1.58447
1.58556

Nastavak na FXLider.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.