Fifa dodelila nagrade, najbolji igrač je Luka Modrić

Izvor: RTS, 24.Sep.2018, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fifa dodelila nagrade, najbolji igrač je Luka Modrić

Na svečanoj ceremoniji u Londonu, Fifa je dodelila nagrede. Najbolji igrač je Luka Modrić. Dodeljene su nagrede i za najboljeg trenera u muškoj i ženskoj konkurenciji, najperspektivnijeg mladog igrača, za najlepši gol, najbolje navijače, fer-plej, najboljih jedanaest igrača, najbolju fudbalerku. Ceremoniji nisu prisustvovali Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo.
U konkurenciji za najboljeg fudbalera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bili su Luka Modrić, Kristijano Ronaldo i Mohamed Salah. Fifa je odlučila da je najbolji Luka Modrić. Nagradu je dodelio Đani Infantino, predsednik Fife.

Najboljih jedanaest igrača u izboru Fife su: David de Hea, Dani Alves, Rafael Varan, Serhio Ramos, Marselo, Luka Modrić, Ngolo Kante, Eden Azar, Lionel Mesi, Kilijan Mbape i Kristijano Ronaldo.

Za najboljeg trenera proglašen je selektor Francuske Didije Dešam. U konkurenciji su još bili selektor Hrvatske Zlatko Dalić i Zinedin Zidan, koji je sa Realom osvojio Ligu šampiona.

Za najboljeg golmana proglašen je Tibo Kurtoa. Pored njega u konkurenciji su bili Kasper Šmajhel i Ugo Loris.
Najbolja igračica je kapiten Brazila Marta, ovo je šesti put da je proglašena za najbolju fudbalerku sveta.

Najbolji trener u konkurenciji ženskih timova je Rejnald Petros sa Lionom osvojio titulu prvaka Evrope.
Najbolji mladi igrač Svetskog prvenstva je Francuz Kilijan Mbape.
Fifa je dodelila nagradu i najboljim navijačima, to su fanovi Perua. Njih oko 40.000 je bilo u na svetskom prvenstvu u Rusiji i bodrilo svoj tim. Zanimljiv je podatak da su neki od njih uzimali kredit da bi putovali na mundijala, a bilo je i slučajeva koji su prodali automobil kako bi skupili novac za put. U glasanju za ovu nagradu učestvovali samo navijači.

Pjer Luiđi Kolina i Paolo Maldini saopštili su dobitnika nagrade za fer-plej. Igrač PSV Ajdhovena Lenard Taj je napustio takmicu kako bi dao krv da bi pomogao igraču koji je bolovao od leukemije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Luka Modrić je najbolji igrač na svetu!

Izvor: N1 televizija, 24.Sep.2018

U ponedeljak su u Londonu dodeljene nagrade najboljim igračima i trenerima na svetu. FIFA Best igrač godine je Luka Modrić.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.