Izvor: Radio 021, 08.Avg.2020, 23:03

FOTO: Protest srpske dijaspore u više gradova za demokratiju

Građani Srbije koji žive u dijaspori organizovali su u više svetskih gradova globalni protest za demokratiju, slobodu, ljudska prava i živote u Srbiji.

Protesti su organizovani u Oslu, Cirihu, Amsterdamu, Briselu, Berlinu, Bostonu, Hamburgu, Helsinkiju, Londonu, Njujorku, Parizu, Pragu i Vankuveru.

Kao simbol protesta, organizatori su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odabrali ključ, koji bi trebalo da simbolizuje oslobađanje Srbije od svakog vida represije. U pozivu na protest državljanima Srbije u dijaspori, objavljenom na društvenim mrežama, incijativa "Democracy 4 Serbia" navodi da podržava nezavisnu lekarsku inicijativu "Ujedinjeni protiv kovida", kao i da protestuju zbog stalne zloupotrebe vlasti, nevalidnih izbora, nepostojanja slobode govora, policijske brutalnosti, a traže i oslobađanje političkih zatvorenika.

"Povod našeg okupljanja u Parizu je iskazivanje naše zabrinutosti usled manipulacija brojem obolelih i preminulih tokom epidemije i iskazivanje naše podrške svim medicinskim radnicima koji se danonoćno bore, pored neadekvatnih uslova i konstantnih dezinformacija koje objavljuje krizni štab", kaže za Danas Lazar Karapandža, diplomac  Pariškog Instituta Političkih Nauka (Sciences Po).

View this post on Instagram

Helsinki #protest #democracy4serbia #ujedinjeniprotivkovida foto Uroš Kostić

A post shared by Čuvari/ke vatre (@cuvarivatre) on Aug 8, 2020 at 11:34am PDT

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.