Endi Marej osvojio zlatnu medalju na OI

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2012, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Endi Marej osvojio zlatnu medalju na OI

LONDON -

Teniser Velike Britanije Endi Marej (Andy Murray) osvojio je danas zlatnu medalju u singlu pošto je u finalu Olimpijskih igara u Londonu ubedljivo pobedio Švajcarca Rodžera Federera (Roger) sa 3:0 (6:2, 6:1, 6:4)

Marej je bio superioran tokom celog meča i ovog puta je uspeo da, pred svojom publikom, vrati Federeru poraz u nedavnom finalu Vimbldona.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Federer, najbolji teniser sveta svih vremena, danas kao da nije postojao na terenu. Britanac je tokom celog meča diktirao tempo, a Federer je samo u trećem setu uspeo da pruži malo veći otpor, ali ne više od toga.

Marej je prvi Britanac koji je osvojio zlatnu medalju u tenisu od Olimpijskih igara 1908. godine, takođe u Londonu. Tada je zlato osvojio Džosaja Riči.

"Ovo je jedna od najvećih pobeda u mom životu. Imao sam dosta teških poraza tokom karijere i ovo je najbolji način da zaboravim ovogodišnje finale Vimbldona. Na početku nedelje nisam očekivao da ću doći do finala. Bilo je neverovatno, danas sam se osećao sveže, iako sam došao do završnice turnira", rekao je Marej posle meča.

Aktuelni šampion Vimbldona, Federer, istakao je da su prethodni naporni mečevi na olimpijskom turniru, posebno protiv Argentinca Huana Martina del Potra, uticali na neočekivano loše izdanje protiv Mareja.

"Bio je ovo naporan turnir, ja sam se emocionalno potrošio u prethodnim mečevima. Endi je igrao dobro, bio je mnogo bolji od mene. U svakom slučaju, osvojio sam medalju u pojedinačnoj konkurenciji i to je ono što sam želeo", rekao je Federer.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izgubio je danas od Argentinca Huana Martina del Potra sa 7:5, 6:4 u meču za bronzanu medalju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.