Ekvador: Asanž potkopava naše dostojanstvo lažnim vestima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekvador: Asanž potkopava naše dostojanstvo lažnim vestima

Ekvador je odbacio tvrdnje Vikiliksa da planira da izbaci osnivača te organizacije Džulijana Asanža iz svoje ambasade u Londonu, nazivajući ih "lažnim vestima" koje imaju za cilj potkopavanje dostojanstva zemlje.

U saopštenju u petak uveče, Ministarstvo spoljnih poslova Ekvadora demantovalo je da ima sporazum s Velikom Britanijom o hapšenju Asanža.

Šireći takve vesti, "tražilac azila i njegovi saradnici još jednom izražavaju nezahvalnost i nepoštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prema Ekvadoru", saopštilo je ministarstvo.

Vikiliks je ranije na svom Tviter nalogu napisao da će Ekvador izbaciti njegovog osnivača, pozivajući se izvor iz vlade Ekvadora, nakon čega su britanske policijske vlasti rasporedile naoružane pripadnike policije ispred ekvadorske ambasade, prenosi AP.

Isped ambasade okupila se i mala grupa demonstranata i Asanžovih pristalica.

U saopštenju policije navedeno je da postoji aktivni nalog za hapšenje Asanža i da je policija "u obavezi da postupi po tom nalogu ako on napusti ambasadu".

Dženifer Robinson, Asanžova advokatkinja, odbila je da da komentar, prenosi Blumberg.

AP podseća da je svakodnevna policijska straža ispred ambasade ukinuta u oktobru 2015. nakon više od tri godine od njenog postavljanja kako bi se prešlo na ono što je policija nazvala "prikrivenim" delovanjem.

Asanž se u ekvadorskoj ambasadi nalazi od avgusta 2012, nakon što su tu sklonio iz straha da će ga britanske vlasti uhapsiti i izručiti SAD koje ga traže zbog objavljivanja hiljada tajnih vojnih i diplomatskih dokumenata.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EKVADOR DEMANTUJE NAVODE "Asanž potkopava naše dostojanstvo lažnim vestima"

Izvor: Blic, 06.Apr.2019

Ekvador je odbacio tvrdnje "Vikiliksa" da planira da izbaci osnivača te organizacije Džulijana Asanža iz svoje ambasade u Londonu, nazivajući ih "lažnim vestima" koje imaju za cilj potkopavanje dostojanstva zemlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.