Izvor: Piplmetar.rs, 07.Mar.2024, 22:31

EK

Poslednji četvrtfinalista Evrokupa je ekipa Bešiktaša, koja je večeras kao gost savladala špansku Gran Kanariju sa 80:78 i tako aktuelnog šampiona Evrokupa eliminisala iz daljeg takmičenja.
Bešiktaš će u četvrtfinalu igrati protiv Hapoela iz Tel Aviva, a ostali četvrtfinalni parovi su: Kluž – London Lajons, Burg – Prometej, Pariz – Huventud.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> Gran Kanarija je odlično započela meč i u prvoj četvrtini je imala deset poena prednosti, bilo je 22:12 preds kraj tog dela igre.
Ali, do kraja drugog kvartala, Alimpijevićev tim je uspeo da anulira taj zaostatak, pa je na poluvremenu bilo 36:36.
Nastavak meča doneo je ravnopravnu borbu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na oko minut i po pre kraja Bešiktaš je vodio sa 74:72.
Usledio je tajm-aut, a onda je Marko Simonović “pokupio“ loptu posle promašaja Metjuza i povisio na 76:72!
Ali, na ulasku u poslednjim minut meča Brusino uzvraća trojkom i Gran Kanarija prilazi na samo poen zaostatka. Na drugoj strani poentira Nidam za 78:75, posle čega trener domaćeg tima traži novi tajm-aut na 42 sekunde do kraja.
Španski tim ne koristi ni naredni napad, a na drugoj strani je delovalo da pitanje pobednika rešava Marko Simonović, svojim novim poenima za 80:75!
Međutim, još jednom je uzvratio Brusino, pogodio je novu trojku na 6.7 sekundi do kraja, pa je Alimpijević reagovao tajm-autom.
Simonović je fauliran na 4.3 sekunde do kraja, ali je sa linije penala oba puta bio neprecizan, pa je Gran Kanarija došla u priliku za preokret! Šutirao je Lamers za pobedu u poslednjoj sekundi, ali iz teške pozicije nije bio precizan.
Džona Metjuz je sa 14 poena bio najefikasniji u Bešiktašu, 11 je upisao Delgado, a Marko Simo

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.