Izvor: Radio 021, 16.Maj.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson potvrdio kandidaturu za britanskog premijera

Bivši britanski ministar spoljnih poslova i nekadašnji gradonačelnik Londona Boris Džonson potvrdio je danas da će se kandidovati za funkciju premijera po odlasku Tereze Mej.

"Naravno da ću se kandidovati", rekao je Džonson tokom poslovne konferencije u Mančesteru, na sjeverozapadu Engleske.

Mejova tek treba da objavi datum svog odlaska sa funkcije premijera, ali ona je obećala da će napustiti položaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kada bude osigurana prva faza "Bregzita".

Džonson je prošle godine podnio ostavku na funkciju šefa britanske diplomatije zbog strategije administracije prema "Bregzitu" i bio je oštar kritičar sporazuma koji je Mejova postigla sa EU u novembru prošle godine.

Sporazum je tri puta odbacivan u britanskom parlamentu, zbog čega je Mejova morala da dva puta odgađa "Bregzit". Ona je najavila da će početkom juna četvrti put iznijeti Sporazum na glasanje u parlamentu.

Autor: RSE

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.