Džonson potvrdio kandidaturu za britanskog premijera

Bivši britanski ministar spoljnih poslova i nekadašnji gradonačelnik Londona Boris Džonson potvrdio je danas da će se kandidovati za funkciju premijera po odlasku Tereze Mej.
Džonson potvrdio kandidaturu za britanskog premijera
Foto: Youtube (Screenshot)
"Naravno da ću se kandidovati", rekao je Džonson tokom poslovne konferencije u Mančesteru, na sjeverozapadu Engleske.
 
Mejova tek treba da objavi datum svog odlaska sa funkcije premijera, ali ona je obećala da će napustiti položaj kada bude osigurana prva faza "Bregzita".
 
Džonson je prošle godine podnio ostavku na funkciju šefa britanske diplomatije zbog strategije administracije prema "Bregzitu" i bio je oštar kritičar sporazuma koji je Mejova postigla sa EU u novembru prošle godine.
 
Sporazum je tri puta odbacivan u britanskom parlamentu, zbog čega je Mejova morala da dva puta odgađa "Bregzit". Ona je najavila da će početkom juna četvrti put iznijeti Sporazum na glasanje u parlamentu.
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet