Dudaš se sapleo, pao i nastavio!

Izvor: Mondo, 12.Avg.2017, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dudaš se sapleo, pao i nastavio!

Naš desetobojac doživeo je peh posle pada u trci na 110 metara s preponama, ali je kasnije nastavio takmičenje.

U Riju 2016. - povreda!

U Londonu 2017. - pad!

Serija pehova našeg desetobojca Mihaila Dudaša nastavljena je dan nakon što je njegova koleginica, Ivana Španović, na neverovatan način ostala bez zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u atletici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Dudaš, koji je do trke na 110 metara s preponama bio osmi u ukupnom plasmanu, sapleo se na polovini staze, pao, ustao, završio trku u vremenu 23,55, ali je to bilo uzaludno jer je u međuvremenu već bio diskvalifikovan, objavila je agencija "Beta".

Nešto kasnije, ipak, Dudaš se pojavio na borilištima.

Srpski desetobojac Mihail Dudaš nastavio je danas takmičenje posle peha u šestoj disciplini i nakon bacanja diska zauzima 25. mesto, objavila je "Beta" nešto pre 14 časova.

Dudaš je posle prvog dana takmičenja bio osmi u ukupnom plasmanu na Svetskom atletskom prvenstvu u Londonu, ali je diskvalifikovan u trci na 110 metara s preponama. Atletičar iz Srbije je uprkos tome nastavio da se bori i u bacanju diska je zauzeo 14. mesto, dok je u svojoj grupi bio sedmi.

Najduži hitac imao je u poslednjoj, trećoj seriji, kada je disk bacio 43,23 metra. Pre toga je beležio rezultate 42,69 i 41,94.

Mihail Dudaš posle sedam disciplina ima 4.967 bodova.

Naredna disciplina biće skok motkom, a počeće danas u 14.30.

Dan ranije, veliki borac Mihail Dudaš zabeležio je najbolje rezultate ove sezone u skoku u vis i na 400 metara što mu je donelo skok u generalnom plasmanu, ali je narednog jutra po lokalnom vremenu usledio i pad.

Inače, Mihail nije jedini naš takmičar koji se sapleo o preponu u Londonu i tako završio takmičenje.

"Ono što mogu od srca da vam kažem jeste da sam ja svoj ''domaći'' odradio, da sam se spremio koliko sam mogao i da ću dati sve od sebe da desetoboj prodje što bolje", rekao je Dudaš pred početak najteže discipline u svetu atletike.

"Vodeći se iskustvom koje broji već 20 godina atletike i 12 godina višeboja, znam da nas u naredna dva dana čeka 'turbulentan let'. Višeboj nikada nije prošao glatko već je svaki put imao uspone, padove, iznenađenja i razočarenja", rekao je Dudaš i dodao:

"Od vas tražim da pratite, bodrite, smejete se i ako treba ponovo, plačete sa mnom. To je prava draž ovog sporta a pogotovo desetoboja. Hvala vam svima, do neba. ;Zahvalan sam Bogu što mi je podario talenat koji me šalje na ovakva mesta, gde najbolji na svetu pokazuju koliko vrede, pa tako i ja lično u ime svih nas".

Ovog puta nije se završilo kako je trebalo, ali biće još prilika.

Mihail, poput Ivane, ima 27 godina.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.