Davala mi je novac za narkotike Majka poznatog glumca prošla golgotu zbog njegove teške zavisnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2023, 11:39

"Davala mi je novac za narkotike" Majka poznatog glumca prošla golgotu zbog njegove teške zavisnosti

Priča potresna za svakog roditelja.

Pokojni glumac Igor Pervić je imao poznate roditelje, majka mu je bila poznata balerina Lidija Pilipenko, a otac čuveni književnik Muharem Pervić.

Lidija Pilipenko bila je primabalerina Narodnog pozorišta u Beogradu, a kasnije i koreograf. Baletsku školu završila je u Beogradu, a kasnije se usavršavala u Londonu.

Često je igrala solističke uloge, a nastupala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u velikim gradovima širom sveta. Za svoja dela tokom karijere dobila je brojne nagrade.

Zapažene su i njene uloge u domaćim filmovima, među kojima je i kultno ostvarenje "Zvižduk u 8". Igrala je i u filmovima "Kako su se voleli Romeo i Julija" i "Formula 1".

- Majka me je nalazila u strašnim stanjima. Dotle je dolazilo da bi me ona stavila u kola i dala mi pare za drogu, jer više nije mogla da me gleda. Nisam imao više gde da se ubodem – pričao je svojevremeno o svojoj zavisnosti Igor Pervić.

Njegov otac Muharem Pervić školovao se u Starom Bečeju, Zrenjaninu i Beogradu, uređivao je časopise, pisao kritike i scenarije, bavio se priređivanjem izdanja velikana naše književnosti, a predsedavao je i žirijem koji je do 1985. birao najbolje domaće književnike.

Igor Pervić umro je 2019. godine, dok je njegova majka Lidija Pilipenko preminula naredne godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.