Čelsi ubedljiv, debitovali Žigić i Kolarov

Izvor: Glas javnosti, 15.Avg.2010, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi ubedljiv, debitovali Žigić i Kolarov

Fudbaleri Totenhema i Mančester sitija  (na fotografiji) odigrali su u subotu u Londonu bez golova u prvoj utakmici prvog kola prvenstva Engleske. Mnogo bliži pobedi bili su fudbaleri Totenhema, pošto su promašili nekoliko stoprocentnih šansi za pogodak.

Golman Sitija Džo Hart je u 11. minutu odbranio udarac Džermejna Defoa, a pet minuta kasnije sačuvao je svoju mrežu posle šuta Toma Hadlstona.

Najbolju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << šansu Totenhem je imao u 31. minutu, kada je Garet Bejl pogodio stativu.

U 72. minutu Roman Pavljučenko je mogao da donese prednost Totenhemu, ali je Hart potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. Poslednju ozbiljnu priliku domaćin je imao u 84. minutu kada je Bejl, neometan sa 12 metara, šutirao pored gola.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov debitovao je u takmičarskoj utakmici za Mančester siti, a u 46. minutu zamenio ga je Pablo Zabaleta.

Fudbaleri Čelsija (na fotografiji) uspešno su počeli put ka odbrani titule prvaka Engleske, pošto su u Londonu deklasirali Vest Bromvič Albion sa 6:0 u prvom kolu Premijer lige.

Het-trik za "plavce" postigao je Didije Drogba, dva gola bila su delo Florana Malude, a u listu strelaca upisao se i Frenk Lampard.

Pobeda Čelsija bila je najubedljiva u uvodnim mečevima Premijer lige, mada su efikasni bili i povratnik u elitni rang takmičenja Blekpul, kao i Aston Vila, koja je pre samo pet dana ostala bez dugogodišnjeg trenera Martina O"Nila.

Blekpul je na strani savladao Vigan sa 4:0 i ostvario prvu pobedu u Premijer ligi posle 1971. godine.

Aston Vila je savladala Vest Hem sa 3:0 uz pogodak engleskog reprezentativca Džejmsa Milnera koga je publika izviždala zbog verovatnog prelaska u Mančester Siti.

Srpski reprezentativac Nikola Žigić za Birmingem Siti koji je nadoknadio zaostatak od 0:2 i meč sa Sanderlendom u gostima okončao rezultatom 2:2. Birmingemu je pomoglo i isključenje Luka Katermola u 42. minutu.

Vulverhempton je kod kuće savladao Stouk Siti sa 2:1 na meču koji je reprezentativac Srbije Nenad Milijaš gledao sa klupe domaće ekipe.

Derbi prvog kola engleskog prvenstva u nedelju od 17 sati igraju Liverpul i Arsenal, dok će vicešampion Mančester junajted u ponedeljak biti domaćin Njukaslu.

-->

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.