Izvor: Sportske.net, 13.Okt.2016, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi sklopio najveći dogovor u istoriji kluba!

Fudbalski klub Čelsi danas je i zvanično završio veliki posao.

Kako je potvrđeno na sajtu kluba, Čelsi je potpisao višegodišnju saradnju sa kompanijom Najki i od sada će ona dizajnirati dresove londonskog tima.

Ugovor je potpisan na 15 godina, a u tom periodu, Čelsi će od ove kompanije inkasirati skoro milijardu evra!

Ovo je najveći sponzorski ugovor u istoriji kluba, a saradnja će zvanično početi od naredne sezone, 2017/18.

Čelsi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je od Najkija dobio daleko bolje uslove od sadašnjeg sponzora Adidasa, sa kojim je raskinuo saradnju šest godina ranije, zbog čega je londonski klub morao da plati 44 miliona evra.

Sa druge strane, od "Adidasa" Čelsi je dobijao "samo" 30 miliona, a "Plavci" su bili zabirnuti jer je kompanija više pažnje, osim Junajtedu, posvećivala Realu, Bajernu i Juventusu koji su ipak mnogo veći klubovi.

Zbog toga je ugovor sa "Adidasom" raskinut šest sezona pre isteka roka, uz obostranu saglasnost. "Najk" je duplirao primanja Čelsija, sada ugovor vredi 60 miliona funti i potpisan je na 15 sezona. Drugim rečima, "Plavci" će do 2031. na ovaj način prihodovati više od milijardu evra.

Ovo je stavilo Čelsi uz rame Junajtedu, oni sada imaju duplo bolji ugovor od Arsenala, koji od "Pume" uzima oko 30 miliona funti godišnje i pet puta bolji od Sitija koji je na samo 12 miliona po sezoni od "Najka".

To je mnogo veći ugovor i od Liverpula koji ima više navijača širom sveta, ali koji od Nju Balansa uzima 25 miliona funti godišnje.

Recimo da će ovo olakšati muke Čelsija koji je izgubio oko 50 miliona funti zbog neigranja u Evropi, mada je deo nadoknađen novim ugovor oko TV prava. Oni ne moraju da brinu oko finansiranja, ali i finansijskog fer pleja i pored silnih ulaganja ove sezone. UEFA računa tri poslednje godine, Čelsi je zaradio dovoljno da ostane ispod radara.

''Ovo je neverovatno uzbudjiv i važan dogovor za klub. Kao što je Čelsi, tako je i Najki poznat u celom svetu zbog svojih drugačijih i inovativnih dizajnova i optimistični smo zbog naše saradnje. Verujemo da će nas Najki podržati na svim poljima i pomoći Čelsiju da nastavi da raste na fudbalskom tržištu'', rekla je direktorka Čelsija Marina Granovskaja.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Ludilo: Čelsi potpisao ugovor od MILIJARDU evra!

Izvor: Telegraf.rs, 13.Okt.2016

Basnoslovne sume novca koje su se zavrtele u fudbalu neće zaobići ni klub koji je svojevremeno, sa dolaskom Romana Abramoviča, upravo ogromnim ulaganjima krenuo da krči put ka samom vrhu engleskog i evropskog fudbala...Čelsi je u četvrtak saopštio da je potpisao ugovor sa renomiranim proizvođačem...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.