Ludilo: Čelsi potpisao ugovor od MILIJARDU evra!

Izvor: Telegraf.rs, 13.Okt.2016, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludilo: Čelsi potpisao ugovor od MILIJARDU evra!

Basnoslovne sume novca koje su se zavrtele u fudbalu neće zaobići ni klub koji je svojevremeno, sa dolaskom Romana Abramoviča, upravo ogromnim ulaganjima krenuo da krči put ka samom vrhu engleskog i evropskog fudbala.

Čelsi je u četvrtak saopštio da je potpisao ugovor sa renomiranim proizvođačem sportske opreme "Najkom" - do 2032. godine!

Ugovor sa američkom kompanijom počeće da važi od takmičarske 2017/2018. sezone, a do tada "plavci" će još ovu sezonu nositi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << opremu nemačkog "adidasa", kojom se služio prethodne tri godine.

Iako klub nije saopštio finansijske detalje "najvećeg ugovora u istoriji kluba", engleski mediji su naveli da se radi o sumi od 66 miliona evra koju će Čelsi dobijati po sezoni od "Najka". To je, primera radi, duplo veća suma koju na godišnjem nivou dobije Arsenal od "Pume", a trostruko veća od one koju Mančester siti dobije takođe od "Najka".

Zbirno, Čelsi će za vreme trajanja ugovora dobiti 994.000.000 evra za 15 godina!

- Ovo je neverovatno važan ugovor za klub. Kao i Čelsi, i "Najk" je globalni brend, poznat po svojim visokim dostignućima i unapred se radujemo što smo ušli u partnerstvo koje će, već sada se to može reći, biti uspešno i na obostrano zadovoljstvo - rekla je direktorka londonskog kluba i desna ruka Romana Abramoviča Marina Granovskaja.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.