Čadež: Onlajn investiciona platforma sredstvo za veću transparentnost

Izvor: Radio 021, 27.Feb.2018, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čadež: Onlajn investiciona platforma sredstvo za veću transparentnost

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas u Londonu da onlajn investiciona platforma nije samo oruđe za privlačenje investitora, već i sredstvo koje će omogućiti transparentnost.

"Onlajn investiciona platforma može da pomogne vladama da im pruži uvid u ono što je potrebno uraditi i šta su prioriteti. Imaćemo sinergiju privatnog sektora i institucija", naveo je Čadež na Investicionom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << samitu Zapadnog Balkana Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu.

Čadež je ranije danas rekao da će onlajn platforma sadržati sve podatke važne potencijalnim investitorima, od makroekonomskih pokazatelja, kreditnog i poslovnog rejtinga, do informacija o regulatornom okviru za poslovanje i odgovora na pitanja zašto investirati u regionu i koje su komparativne prednosti i pogodnosti za ulaganja.

On je podsetio da su se na samitu u Trstu sve vlade Zapadnog Balkana obavezale da će sprovoditi akcioni plan za regionalno ekonomsko povezivanje i da je sada potrebna posvećenost i na operativnom nivou, za šta su potrebni resursi vlada.

"Ne može Regionalni savet za saradnju sam, već su potrebni i resursi vlada i budžeti posvećeni uspostavljanju regionalne ekonomske oblasti. Mislim da idemo u dobrom smeru, politička odluka premijera postoji, ali je potrebno vreme", naveo je Čadež.

Naveo je da danas u Londonu nisu predstavljene nacionalne kompanije, već regionalni investitori koji "već razmišljaju na način koji je daleko od nacionalnog političkog nivoa i okvira".

Na Investicionom samitu Zapadnog Balkana Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu učestvuje i srpska premijerka Ana Brnabić, koja je rekla da je unapređenje regionalne političke i ekonomske saradnje jedan od prioriteta Srbije.

Brnabić je rekla da se IT sektor u Srbiji razvija velikom brzinom i da je izvoz u toj oblasti dostigao milijardu evra godišnje.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.