Buran derbi Severnog Londona i remi kojim niko nije zadovoljan! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 08.Nov.2015, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buran derbi Severnog Londona i remi kojim niko nije zadovoljan! (VIDEO)

Buran remi u derbiju Severnog Londona. Arsenal i Totenhem su remizirali na Emirejtsu, gosti su vodili, a domaći prvo jurili remi, pa pobedu, posle čega se može reći da krajnim rezultatom niko nije zadovoljan. Tobdžije jer su propustile priliku da preuzmu lidersku poziciju Premijer lige, a Pevci jer su propustili priliku da dođu do pobede protiv velikog rivala i na neki način preokrenu ovu sezonu - 1:1 (0:1).

Pevci su daleko konkretniji bili u prvom poluvremenu, dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su stajali u defanzivi i lukavo čekali svaku svoju priliku da ugroze gol rivalu. Prvu pravu priliku pred golom Petra Čeha Hari Kejn je pretvorio u pogodak. Njega je u 32. minutu utakmice fenomenalno pronašao Deni Rouz, koji je prebacio Debišija i Mertezakera, a sjajni napadač Totenhema rutinski poslao loptu pored češkog čuvara mreže.

U drugom poluvremenu potpuno novo lice Tobdžija. Arsenal je krenuo na sve ili ništa, a odlične prilike kao na traci propušatali Kembel i Žiru (u dva navrata). Ipak, kada nije išlo napadačima, Arsen Venger je u 74. minutu umesto Kembela na teren poslao Kirana Gibsa, a ovaj nakon samo tri minuta iskoristio fenomenalan pas Mestuta Ozila i uz mnogo sreće savladao ukopanog Lorisa.

Pritisak domaćin nastavio se i u završnici meča, ali je u definitivnog tragičara utakmice izrastao Olivije Žiru. Njegov udarac glavom u 84. minutu odbranio je Loris i definitvno stavio tačku na fenomenalan derbi Severnog Londona.

ENGLESKA, PREMIJER LIGA – 12.KOLO

Subota:

Bornmaut – Njukasl 0:1 (0:1)

/Perez 27/

Vest Hem – Everton 1:1 (1:1)

/Lancini 30 – Lukaku 43/

Sanderlend – Sautempton 0:1 (0:0)

/Tadić 69pen/

Norič – Svonsi 1:0 (1:0)

/Hoson 70/

Lester – Votford 2:1 (0:0)

/Kante 53, Vardi 65pen – Dini 76pen/

Mančester junajted – Vest Bromvič Albion 2:0 (0:0)

/Lingard 52, Mata 90pen/

Stouk – Čelsi 1:0 (0:0)

/Arnautović 54/

Nedelja:

Aston Vila – Mančester Siti 0:0

Liverpul – Kristal Palas 1:2 (1:1)

/Kutinjo 42 - Bolasi 21, Dan 82/

Arsenal - Totenhem 1:1 (0:1)

/Gibs 77 - Kejn 32/

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Niko kao Ozil (foto)

Izvor: Sportske.net, 08.Nov.2015

Vezista Arsenala od danas je vlasnik jednog rekorda u Premijer ligi...Kakvog rekorda?..Mesut Ozil je danas asistirao Kiranu Gibsu za izjednačujući gol u derbiju Severnog Londona protiv Totenhema i na taj način postao prvi igrač u istoriji Premijer lige koji je zabaležio asistenciju na šest uzastopnih...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.