Brnabićeva sa Valasom: Očekujemo da Džonson poseti Srbiju ove godine

Izvor: RTS, 24.Feb.2020, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva sa Valasom: Očekujemo da Džonson poseti Srbiju ove godine

Premijerka Ana Brnabić sastala se u Londonu sa ministrom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Benom Valasom.
Ana Brnabić je u razgovoru istakla da je Srbija opredeljena za jačanje sveukupnih odnosa, posebno političkog dijaloga na najvišem nivou, saopšteno je iz Vlade Srbije.
Očekujemo da premijer Boris Džonson poseti Srbiju ove godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istakla je Brnabićeva.
Brnabićeva i Valas saglasili su se da je saradnja dve zemlje u oblasti odbrane veoma razvijena, pre svega vojnoobrazovna i vojnomedicinska.
Na sastanku se razgovaralo i o bezbednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, kao i o daljem jačanju privredne saradnje dveju zemalja.
U prvih 11 meseci prošle godine, izvoz usluga u Ujedinjeno Kraljevstvo bio je 552 miliona evra, a uvoz 274 miliona evra, čime je ova zemlja na drugom mestu kao najvažnija za izvoz usluga.
Kada je reč o izvozu IKT, u prvih 11 meseci 2019. godine vrednost izvoza je bila 139 miliona evra, a uvoza 54 miliona evra. Takođe, poslednjih godina beleži se i rast spoljnotrgovinske razmene.
Premijerka je zaključila da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima nakon izlaska ove države iz Evropske unije. 
Brnabićeva učestvuje na samitu koji okuplja političke i privredne predstavnike Zapadnog Balkana na poziv Evropske banke za obnovu i razvoj, a na marginama samita razgovarala je i sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, kao i sa predsednikom EBRD Sumom Čakrabartijem.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić sa MO Ujedinjenog kraljevstva: Očekujemo da Džonson poseti Srbiju ove godine

Izvor: Večernje novosti, 24.Feb.2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Londonu sa ministrom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Benom Valasom Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Londonu sa ministrom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Benom Valasom. Brnabić je u razgovoru istakla da je Srbija...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.