Brnabić i Tegeltija razgovarali o unapredjenju saradnje Srbije i BiH

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2020, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić i Tegeltija razgovarali o unapredjenju saradnje Srbije i BiH

Premijerka Srbije Ana Brnabić i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarali su danas u Londonu o načinima unapređenja saradnje dve zemlje.

Tegeltija je ocenio da je saradnja sa Srbijom na visokom nivou i naveo da je robna razmena dve zemlje premašila iznos od dve milijarde evra, što je najviši nivo do sada, saopštio je Savet ministara BiH.

Prema rečima Tegeltije, razgovarali su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << o završetku mosta "Bratoljub" između Ljubovije i Bratunca, o nastavku projekta auto-puta Beograd-Sarajevo i daljim aktivnostima u vezi s realizacijom dogovorenih projekata sa Republikom Srpskom, kao što su izgradnja hidrocentrala Buk-Bijela, Foča i Paunci, navodi se u saopštenju.

Tegeltija i Brnabić su razgovarali i o inicijativi "mali Šengen", za koju je Republika Srpska već dala saglasnost, ali je stav o tome potrebno usaglasiti na nivou BiH.

"Iskoristio sam priliku da zahvalim Brnabić i predsedniku (Srbije) Aleksandru Vučiću na podršci koju Srbija pruža lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, jer se ona najviše ogleda kroz izgradnju lokalne infrastrukture, škola, vrtića i zdravstvenih ustanova, što su osnovne pretpostavke za bolji i kvalitetniji život građana", rekao je Tegeltija.

Brnabić je pozvala Tegeltiju u zvaničnu posetu Srbiji, navodi se u saopštenju.

Brnabić i Tegeltija u Londonu su učestvovali na Investicionom samitu o Zapadnom Balkanu, u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brnabić i Tegeltija razgovarali o unapređenju saradnje Srbije i BiH

Izvor: Danas, 24.Feb.2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarali su danas u Londonu o načinima unapređenja saradnje dve zemlje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.