Britanski parlament odložio glasanje o sporazumu o Bregzitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2019, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski parlament odložio glasanje o sporazumu o Bregzitu

Britanski parlament odlučio je danas da odloži izjašnjavanje o novom sporazumu koji su nedavno postigli London i Brisel o Bregzitu, a ta odluka bi mogla da primora premijera Borisa Džonsona da od Evropske unije (EU) zatraži novo odlaganje istupanja Velike Britanije iz članstva u Uniji koji je predviđen za 31. oktobra.

Odluku o odlaganju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << glasanja prihvatilo je 322 poslanika, dok je 306 bilo protiv.

Pristalice odlaganja glasanja smatraju da će na taj način poslanici imati više vremena da raspravljaju o sporazumu kako ne bi rizikovali Bregzit bez dogovora.

Džonson je odmah reagovao rekavši da ne želi sa Briselom da pregovara o novom odlaganju Bregzita.

Demonstracije protiv Bregzita u Londonu

Desetine hiljada protivnika izlaska Velike Britanije iz EU danas demonstrira u Londonu dok parlament raspravlja o novom sporazumu o uređenom Bregzitu.

U jednoj od ulica je grupa demonstranata s zvončićima vezanim za noge i štapovima igrala tradicionalni engleski ples moris uz povike "Moris a ne Boris", misleći na premijera Borisa Džonsona.

Na drugim mestima je raspoloženje bilo dosta mračnije, a neki od demonstranata su plakali.

Jedna žena je rekla da je veoma uznemirena zbog mogućnosti da dođe do Bregzita.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Demonstracije protiv Brexita u Londonu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Okt.2019

Desetine hiljada protivnika izlaska Velike Britanije iz EU danas demonstrira u Londonu dok parlament raspravlja o novom sporazumu o uređenom Brexitu. U jednoj od ulica je grupa demonstranata s zvončićima vezanim za noge i štapovima igrala tradicionalni engleski ples moris uz povike "Moris, a ne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.