Brend Motorola prestaje da postoji

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jan.2016, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brend Motorola prestaje da postoji

LONDON - Proizvođač mobilnih telefona i laptopova Lenovo ukinuće pionirski brend Motorola dvije godine pošto ga je kupio, prenio je danas list Gardijan.

Motoroli se pripisuje da je izmislila mobilne telefone, poslije čega je prodavala čuvenu "Motorola ciglu", kao i prve mobilne na preklapanje, naveo je Gardijan.

Motorolu je od Gugla 2004. kupila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kineska kompanija Lenovo, poslije čega je imala uspjeha u posljednje dvije godine. Lansirala je model "Moto G", koji je vratio taj brend, i sa skoro nula odsto udijela na tržištu u Velikoj Britaniji došla na šest odsto.

Lenovo je, međutim, sada najavio da će ukinuti ime Motorola, ali će zadržati model "Moto" koji će biti prodavan kao Lenovo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.