Brend Motorola prestaje da postoji

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jan.2016, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brend Motorola prestaje da postoji

Proizvodjač mobilnih telefona i laptopova Lenovo ukinuće pionirski brend Motorola dve godine pošto ga je kupio, preneo je danas list Gardijan (The Guardian).

Motoroli se pripisuje da je izmislila mobilne telefone, posle čega je prodavala čuvenu "Motorola ciglu", kao i prve mobilne na preklapanje, naveo je Gardijan.

Motorolu je od Gugla 2004. kupila kineska kompanija Lenovo, posle čega je imala uspeha >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u poslednje dve godine. Lansirala je model "Moto G", koji je vratio taj brend, i sa skoro nula odsto udela na tržištu u Velikoj Britaniji došla na šest odsto.

Lenovo je, medjutim, sada najavio da će ukinuti ime Motorola, ali će zadržati model "Moto" koji će biti prodavan kao Lenovo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brend Motorola prestaje da postoji

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jan.2016

LONDON - Proizvođač mobilnih telefona i laptopova Lenovo ukinuće pionirski brend Motorola dvije godine pošto ga je kupio, prenio je danas list Gardijan...Motoroli se pripisuje da je izmislila mobilne telefone, poslije čega je prodavala čuvenu "Motorola ciglu", kao i prve mobilne na preklapanje,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.