Bi-Bi-Si smanjuje troškove za 150 miliona funti

Izvor: Capital.ba, 18.Nov.2015, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bi-Bi-Si smanjuje troškove za 150 miliona funti

LONDON, Bi-Bi-Si je objavio danas da će smanjiti budžet za 150 miliona funti radi prilagođavanja navikama građana, koji sve manje gledaju televiziju i okreću se sadržajima na internetu. „Bi-Bi-Si čini sve što može da osigura da uticaj na javnost bude minimalan. Gdje god bude moguće, pravićemo jednostavniji Bi-Bi-Si“, saopštio je generalni direktor Toni Hol. On je dodao da nijedan direktor ne voli da objavljuje smanjenje ulaganja u servise koje javnost voli, ali da kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << nema izbora zbog finansijske situacije. Oko 50 miliona funti biće ušteđeno smanjivanjem broja odjeljenja i viših menadžera. Taj plan obuhvata smanjenje broja zaposlenih za 1.000 do 2017. godine. Još 35 miliona funti uštedjeće se u budžetu za sportske sadržaje, a informativna redakcija imaće budžet umanjen za pet miliona funti. Ostali programski žanrovi zajedno će morati da uštede 12 miliona funti. Britanski medijski servis planira da u narednim godinama uštedi ukupno 700 miliona funti.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

BBC najavio otkaz za 1.000 ljudi do 2017. godine

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2015

LONDON - BBC je objavio danas da će smanjiti budžet za 150 miliona funti radi prilagođavanja navikama građana, koji sve manje gledaju televiziju i okreću se sadržajima na internetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.