Barnije: London da poštuje propise EU u tranzicionom periodu

Izvor: Blic, 26.Sep.2017, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barnije: London da poštuje propise EU u tranzicionom periodu

Britanija, koja je u petak zatražila dvogodišnji tranzicioni period nakon što 2019. godine izađe iz Evropske unije, moraće da se pridržava svih evropskih propisa tokom tog perioda, izjavio je danas glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije.

- Ako je ideja da Britanija tokom ovog perioda i dalje bude deo jedinstvenog tržišta, onda je očigledno da se u tom periodu moraju očuvati svi evropski propisi i finansijski uslovi, bez ikakvog izuzetka - izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Barnije, a prenosi agencija Rojters.

- EU treba da odluči da li će biti tranzicionog perioda i da li je to u njenom interesu - izjavio je Barnije.

Britanska premijerka je u govoru u petak predložila "prelazni period" u trajanju od oko dve godine, nakon formalnog istupanja Britanije iz Unije u martu 2019. godine.

Ona je navela da bi prelazni period, u kojem bi Britanija ostala u Uniji tokom ograničenog, ali definisanog vremenskog perioda, pružio izvesnost za poslovanje i pomogao u predupređivanju problema tokom tranzicije nakon Bregzita.

Kako je dodala, tokom prelaznog perioda pristup međusobnim tržištima bi trebalo da se nastavi pod sadašnjim odredbama i Britanija bi trebalo da i dalje učestvuje u postojećim bezbednosnim merama.
Pogledaj vesti o: London,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tusk: Nema dovoljnog napretka u pregovorima s Londonom

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2017

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas u Londonu da u pregovorima o Bregzitu još nije ostvaren dovoljan napredak da bi se prešlo u drugu fazu razgovora o budućim odnosima, kako bi želela Velika Britanija...Tusk je rekao da je "oprezno optimističan" kada je u pitanju napredak u...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.