Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2016, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bankarski divovi pomažu Londonu da ostane finansijski centar

LONDON - Vodeće svjetske investicione banke, među kojima su Goldman Saks i JP Morgan Čejs, kažu da će raditi na tome da pomognu Londonu da ostane vodeći centar za međunarodne finansije, navodi se u danas objavljenom zajedničkom saopštenju banaka i britanskog ministra finansija DŽordža Ozborna.

"Očigledno je da odluka Britanije da napusti Evropsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << uniju donosi ekonomske izazove koje smo odlučni da zajedničkim radom otklonimo", navodi se u saopštenju, a prenosi agencija Rojters.

"Danas smo se sastali i dogovorili da ćemo sarađivati sa zajedničkim ciljem da pomognemo Londonu da zadrži poziciju vodećeg međunarodnog finansijskog centra", dodaje se u saopštenju.

Visoki čelnici banaka Standard Čarterd, Benk ov Amerika Meril Linč, Morgan Stenli, Goldman Saks i JP Morgan, sastali su se Ozbornom i potpisali zajedničko saopštenje, navodi britanska agencija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.