Bankarski SAD div seče sa obe strane Atlantika

Izvor: B92, 01.Dec.2015, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bankarski SAD div "seče" sa obe strane Atlantika

Američka investiciona banka "Morgan Stenli" planira ukidanje stotine radnih mesta u sektoru za dug i valute u svetlu pada prihoda, piše Volstrit džornal.

Ukupno bi oko četvrtina osoblja u tom sektoru mogla biti proglašena viškom, pri čemu se najveći broj otkaza očekuje u Londonu, a nešto manji u Njujorku, navodi američki list, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

Tržište duga beleži slabe rezultate zbog niskih kamatnih stopa, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su nagnale brojne banke na smanjenje broja radnih mesta, prenosi agencija Frans pres.

Predsednik investicionog bankarstva i trgovanja obveznicama u "Morgan Stenliju" Kolm Keler izjavio je da je sektor duga i valuta postao preveliki u svetlu pada tražnje trgovanja.

Banka je u trećem kvartalu u toj oblasti poslovanja evidentirala pad prihoda od 42 odsto.
Pogledaj vesti o: London,   Nju Jork

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.