BP više nego prepolovio dobit u drugom kvartalu

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Jul.2015, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BP više nego prepolovio dobit u drugom kvartalu

LONDON - Naftni div British Petroleum (BP) izvijestio je u utorak o oštrom padu dobiti u drugom ovogodišnjem tromjesečju uslijed niskih cijena nafte na svjetskom tržištu.

Neto dobit te kompanije u tome je razdoblju iznosila 1,3 milijarde dolara, u usporedbi s 3,63 milijarde dolara ostvarenih prije godinu dana.

Međutim, nakon izdvajanja 7,5 milijardi dolara na ime dodatnih troškova saniranja izlijevanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << nafte 2010. godine na bušotini Deepwater Horizon, BP je ustvario zabilježio gubitak od 6,26 milijardi dolara.

Početkom srpnja BP je postigao nagodbu s američkim ministarstvom pravosuđa, u visini od 18,7 milijardi dolara, zbog izlijevanje nafte na bušotini u Meksičkom zaljevu, koje se pretvorilo u jednu od najgorih ekoloških katastrofa u povijesti SAD-a, u kojoj je život izgubilo 11 ljudi.

Poslovni rezultati BP-a objavljeni su u vrijeme nastavka neizvjesnosti za naftne kompanije, budući da su se cijene nafte i više nego upola niže u odnosu na prošlu godinu. Cijena barela sirove nafte iznosila je u utorak 52,93 dolara, u usporedbi s otprilike 115 dolara prije godinu dana. Niža cijena nafte ne samo da nagriza dobit velikih naftnih kompanija, nego također znači manja ulaganja u istraživanje.

"Vanjsko okruženje i dalje je teško, no BP je brzo reagirao i tako će i dalje činiti. Naš rad na povećanju učinkovitosti i smanjenju troškova kreira održive prednosti diljem grupe te nastavljamo s kapitalnom disciplinom i prodajom imovine", kazao je izvršni direktor BP-a Bob Dudley.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.