BEBE KOJE JEDU PRSTIMA ZDRAVIJE SE HRANE

Izvor: Kurir, 07.Feb.2012, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEBE KOJE JEDU PRSTIMA ZDRAVIJE SE HRANE

LONDON - Bebe koje jedu prstima sklonije su, kada odrastu, da se zdravo hrane i održavaju normalnu telesnu težinu, nego one naviknute da jedu kašikom, pokazali su rezultati istraživanja objavljenog u Britanskom medicinskom časopisu - BMJ (British Medical Journal).

Radi se o tome da bebe na taj način same upravljaju raznovrsnošću svoje ishrane, tvrde naučnici koji su prethodno ispitali 155 dece starosti od 20 meseci do šest i po godina, čiji su roditelji popunjavali određen >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << upitnik, preneli su francuski mediji.

Istraživači sa Univerziteta u Notingemu (Velika Britanija) su tokom istraživanja ustanovili da deca koja su "otkrivala" hranu prstima vole da jedu namirnice koje sadrže ugljene hidrate, kao što su hleb ili testo, dok ona koja koriste kašiku više vole zaslađene proizvode.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.